ELÉRKEZETT AZ IDŐ! Most Önök döntenek!

2018. augusztus 10. 14:41 - Hegedűs Balmazújvárosért

180810-fecebook-jegyzet-cover.jpg
Hegedűs Péter vagyok, és indulok a 2018. augusztus 12-ei időközi polgármester választáson. Ez a vasárnap a választásról fog szólni. Egy választás alkalmával az emberek a bizalmukat fejezik ki leendő vezetőjük iránt. Vagyis mi lakosok döntünk arról, hogy ki legyen Balmazújváros polgármestere, és a város élete milyen irányban haladjon tovább. A felelősség a mi kezünkben van.

Vannak akik azt mondják, hogy:

  • Minek menjek el, úgyis tudom mi lesz a vége
  • Nem hiányzik nekem ez a csatározás, inkább kimaradok belőle.

De ebből senki sem tud kimaradni.

Aki nem megy el szavazni, az is hozzájárul a végső eredményhez. A gyermekeinket nem vigasztalja az a válasz, hogy tudtam, hogy ez lesz, akkor lesznek büszkék ránk, ha azt látják, hogy felelősséget vállaltunk, tettünk valamit a változásért. Legyőztük a félelmünket és elmentünk szavazni.

Na jó, de kiben bízzunk, kire szavazzunk? – kérdezhetik.

Átgondoltam, hogy a saját értékrendem szerint milyen kell lennie annak a leendő városvezetőnek, akinek a neve mellé nyugodt szívvel és nagy reményekkel húznám be az ikszet. Válaszképpen ezt tudom megosztani Önökkel.

Arra fogok szavazni:

  • Aki elhivatott a város érdekében, vagyis nem csak a választás megnyerése a célja, nem csak a hatalom, az anyagi javak, és a saját jövője érdekel.
  • Aki gyűlöletkeltés nélkül képviseli és védi a várost.
  • Aki már a választási kampányba is munkát fektet be, egyeztet a lakossággal, terveket készít, és tisztességesen kampányol, nem csak karba tett kézzel (a városi kasszából adakozva, a városi tv-t saját célra kihasználva) pocskondiázza a vetélytársait.
  • Aki nem csak hangoztatja, hogy a város érdekeit képviseli, de valóban élhető jövőt hagy gyermekeinkre, unokáinkra. Aki emberi bánásmódot, ellátást nyújt a kiszolgáltatottnak (kisgyermekeknek, tanulási nehézségekkel küzdőknek, fogyatékosoknak, időseknek, betegeknek).
  • Aki megbecsüli a pedagógusokat, és a kompetenciaalapú társadalmat látja a jövő útjának.
  • Aki nem él vissza a rábízott hatalommal, aki döntések előtt kikéri a szakmai szervezetek véleményét, aki nem a saját érdekei, ötletei szerint alakítja szabályokat.
  • Aki együttműködik a civil szervezetekkel, akkor is ha egy-egy esetben más a véleményük, mint az övé.
  • Aki fontosnak tartja a természeti értékek megőrzését, nem vág ki minden fát, és nem akar a közparkokba építkezni.
  • Aki nem saját szájíze vagy érdekei szerint alakítja át a gazdaságot és figyelembe veszi az ott élők, a tudomány és a környezetvédők érveit is.
  • Aki fontosnak tartja, támogatja a munkahely teremtést, hogy a családok élhetőbb életet éljenek, és a gyermekeinknek se kelljen elköltözniük.
  • Arra fogok szavazni, aki megtalálja a jogi lehetőségét annak, hogy városi vagyonunkat, közös kincseinket, közös hasznunkra fordítsa.

Közeledik a választás! A város sorsa az Ön kezében is van! Menjen el szavazni!

Hasznos Infók! Hol és hogyan lehet szavazni?

Mettől meddig és hol lehet majd vasárnap szavazni?
Reggel hattól este hét óráig. Csak az Ön számára kijelölt szavazókörben. Erről értesítőt is kapott.
Ha este hét előtt egy perccel érek oda, még lehet szavazni?
Igen. A szavazatszámláló bizottság egyik tagja este hétkor a sor végére áll. Aki előtte áll, az még leadhatja a szavazatát, aki ezután jön, az már nem.
Ikszelni kell vagy rajzolni is lehet a szavazólapra?
A szavazat csak úgy érvényes, ha két egymást metsző vonalat rajzol a választott jelölt neve mellé. Ez lehet iksz vagy kereszt is. Ettől eltérő esetben érvénytelen lesz a szavazat.
Mi történik ha nem megy el elég ember a szavazásra?
A szavazáson nincs részvételi küszöb. A választás független a megjelentek létszámától, mindenképpen érvényes lesz.
Lehet-e tömegesen szavaztatni az embereket?
A választási törvény szerint legfeljebb kilencfős kisbuszokat lehet erre a célra használni.
Ki vigyáz a választás tisztaságára?
A választási bizottságokba hivatalosan delegált tagokon kívül, a jelölteknek is van lehetőségük az ellenőrzésére. Szavazókörönként 2-2 szavazatszámlálót (városunkban 34 főt) delegálhatnak, akik a végeredmény leadásáig figyelnek a választás tisztaságára. Ezek a delegáltak kísérik az urnás szavazásnál az urnát is.
Most is arra kell szavaznom akinek aláírtam az ajánlati ívét?
Nem. A választó szabadon dönthet a szavazófülkében. Bárkinek írta is alá az ajánlóívét, az nem kötelezi Önt semmire. Ha meggondolta magát, másik jelöltre is szavazhat. Amennyiben az ajánló ívek leadása után - 2018. Július 9-e után - írt alá bármilyen szimpátia ívet az sem kötelezi Önt semmire.
Választással kapcsolatos kiadványunkat az alábbi linken érhetik el:

Kérem, menjen el szavazni, hiszen most dönthetünk közös jövőnkről!

 

Ön is tud tenni azért, hogy a 2018. augusztus 12-i választás után végre talpra álljon szeretett városunk!

Bízzon bennem, mint ahogy én is bízom Önben, számítok a szavazatára!

Tisztelettel:
Hegedűs Péter
Balmazújváros független polgármester jelöltje
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hegeduspeter.blog.hu/api/trackback/id/tr7114173205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása