MERJÜK KIMONDANI!

2018. augusztus 02. 17:14 - Hegedűs Balmazújvárosért

180802-fecebook-jegyzet-cover.jpg

Az augusztus 12-i polgármester választásra készülve nagyon sok emberrel találkoztam, beszélgettem személyesen is és az interneten keresztül is. Azt tapasztaltam, hogy városunkban, Balmazújvároson is sokan félnek felvállalni, elmondani véleményüket a helyi közügyekről, a mindannyiunkat érintő fontos dolgokról.
Véleményüket igen gyakran csak négyszemközt, vagy zárt ajtók mögött mondják el. „Nem akarom elveszíteni a munkahelyemet!”, „Nem szeretném, ha a gyermekeimnek hátránya származna abból, ha én kritikát fogalmazok meg!”- hangzott el sokszor. Én olyan városban, olyan országban szeretnék élni, ahol bárki elmondhatja bátran a véleményét a nyilvánosság előtt is a helyi dolgokról. Akkor is, ha az kritika, bírálat a mindenkori városvezetéssel szemben.

Merjük kimondani a véleményünket!


Polgármesterré választásom esetén igyekszem megteremteni azokat a fórumokat, ahol nyíltan beszélhetünk közös dolgainkról. Hiszem azt, hogy együtt többek leszünk, és közösen jobb döntéseket fogunk hozni. És ez vonatkozik a városunkat érintő beruházásokra, a város vagyonát gyarapító döntésekre, a takarékos gazdálkodásra, az intézmények gazdaságos működésére.

Merjük kimondani, hogy a várost nem az országgyűlési kép viselő vezeti!

Fontos, hogy méltóképpen és felelősségteljesen képviselje Balmazújvárost és a 6-os választókerület összes települését. De a városnak megvannak azok a testületei, amelyek megfelelő előkészítés után meg tudják hozni a helyes döntéseket. Természetesen igyekezni fogok jól együttműködni az országgyűlési képviselővel, és bízom benne, hogy az együttműködés szándéka benne is meglesz. Felelős gazdálkodásra van szükség. Véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy a helyi beruházásokat kizárólag más települések vállalkozói, cégei végzik.

A lakosokkal beszélgetve számos aktuális kérdés is felmerült.

  • Szeretnék tudni az emberek, hogy milyen határozat vagy dokumentum az, ami alapján a jogerős börtönbüntetésre ítélt Veres Margit még mindig nem kezdte meg a kiszabott börtönbüntetésének letöltését?
  • Ha létezik ilyen dokumentum, az miért nem nyilvános?
  • A bíróság jogerősen is eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Miért nyilatkozik még ezek után is városvezetőként?
  • Milyen megállapodás keretében osztottak ingyen fürdőjegyeket a választási kampány idején?
  • Ki finanszírozza ezt? Ez a pénz bekerült-e a fürdő kasszájába?
  • Miért nevezik fejlődésnek az öt önkormányzati Kft. közpénzszórását?
  • Miért kell külső cégekbe kihelyezni a város vagyonát?

Lássunk tisztán és merjük kimondani!

Ezúton szeretném meginvitálni jelölttársaimat egy nyilvános eszmecserére, ahol a következő kérdéseket vitatnánk meg:
  • A következő bő egy esztendőre milyen feladatokat lát sürgetőnek a leendő polgármester számára?
  • Milyen Balmazújvárost szeretne látni 2019 őszére, s milyet tíz év múlva? Van-e víziója mindkettőre?
  • Mit kíván tenni azért, hogy az emberek- még azok is, akik a közszférában dolgoznak, vagy valamely hozzátartozójuk van ott- félelem nélkül, a véleményét felvállalva tudjanak megnyilvánulni bármilyen, településünket érintő kérdésben, bármilyen fórumon?
  • A város elmúlt évtizedben kétségtelenül fejlődött, de a munkahely teremtésben nem sikerült előrelépni. Sok helybéli dolgozik külföldön, Nyugat- Magyarországon, a fővárosban. Mit kíván tenni, hogy az elvándorlás megálljon, és gondolkozzanak el a visszatelepülésen a földijeink?
  • A végén lehetne lehetőségük a jelölteknek arra, hogy egy kérdést feltegyenek egy, vagy mind a három jelölttársuknak.
A nyílt vita időpontja: 2018. Augusztus 08., 18:00 óra. Nézze meg élőben a facebook oldalamon (www.fb.com/hegedusbalmazujvarosert)
Mondja el minden jelölt szabadon és nyíltan a véleményét. Hiszen négyünk közül kerül ki az, aki az elkövetkező időszakban Balmazújváros polgármestere lesz. Az embereknek joguk van ahhoz, hogy megismerhessék ezeket a véleményeket.
Nyílt levelemmel párhuzamosan eljuttatjuk a kezdeményezést minden a választáson induló polgármesterjelöltnek. A nyílt vita bárki számára élőben elérhető lesz.

Sok-sok kérdés foglalkoztatja Önöket és engem is.

Önök azok, akik tudnak tenni azért, hogy a 2018. augusztus 12-i választás után végre talpra álljon szeretett városunk!

Bízzanak bennem, mint ahogy én is bízom Önökben!

Megválasztásom esetén közösen megkeressük és megtaláljuk a sok kérdésre a választ.
Tisztelettel:
Hegedűs Péter
Balmazújváros független polgármester jelöltje
Véleménye gondolatai fontosak nekem. Ha úgy érzi, hogy a várost érintő feladatok megoldásában konstruktív segítséget tud nyújtani, kérjen személyes időpontot e-mailben. (email: hegedus.peter.b@gmail.com)
A részletes programomat elolvashatják a www.hegedusbalmazujvarosert.hu weboldalon
Gondolataimat a hegeduspeter.blog.hu oldalon teszem közzé.
Facebook oldalamon napi friss információkkal szolgálok.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hegeduspeter.blog.hu/api/trackback/id/tr7914158275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása